ONDERLING SCHIETCOMPETITIE 2022

  

We zijn van plan om bij voldoende deelname, of op de maandag-, of de dinsdag- of de donderdagavonden (in week 19, in week 21, in week 23, in week 25 en in week 27) een onderlinge competitie op te starten met een aantal teams.

Er wordt opgelegd geschoten op de reeds bekende 5–rozen strippen (zoals we die kennen uit onze andere competities).
Een schutter geeft aan voor welke Buurt, Straat, Vereniging en of Bedrijf (afko: BSVB) hij of zij uitkomt.
Zo kan het zijn dat men met 10 personen of meer in een team voor de BSVB-competitie uitkomt, maar het kan ook zijn dat men met maar 2 personen in een team voor de BSVB-competitie uitkomt (minimaal 2 personen is vereist).

Iedereen heeft een eigen gemiddelde van de laatste keer dat diegene aan een van onze competities heeft meegedaan.
Dit gemiddelde zal worden afgerond naar beneden (dus bijvoorbeeld: een gemiddelde van 92,2 wordt 92 en een gemiddelde van 88,9 wordt 88).
Nieuwe schutters krijgen een toegewezen gemiddelde (voor mannen is dat 85 en voor vrouwen is dat 80).

Het is de bedoeling dat men elke wedstrijd zijn of haar gemiddelde evenaart of beter nog verbeterd.

Diegene die zijn gemiddelde verbeterd krijgt 20 punten, diegene die zijn gemiddelde evenaart krijgt 10 punt en diegene die onder zijn eigen gemiddelde schiet krijgt 0 punten.
Deze punten worden per opgegeven BSVB-team opgeteld en gedeeld door het aantal schutters die voor dit BSVB-team uitkomen.
In een door de commissie vooraf bepaald wedstrijdschema kan men per schietweek zien welke tegenstander men voor de kiezen krijgt.

 
Bijvoorbeeld: Team SV de Kroon heeft 3 opgegeven schutters.

In de 1e schietweek schiet team SV de Kroon tegen team K.W.W.
SV de Kroon schutter 1 met een gemiddelde van 90 schiet de 1e schietweek 92.
SV de Kroon schutter 2 met een gemiddelde van 88 schiet de 1e schietweek 85.
SV de Kroon schutter 3 met een gemiddelde van 92 schiet de 1e schietweek 92.
Dan is de indexscore voor team SV de Kroon van de 1e schietweek: 20 punten (schutter 1) + 0 punten (schutter 2) + 10 punt (schutter 3) = 30 punten.
Deze indexscore wordt gedeeld door het aantal schutters per BSVB-team: 30 punten (indexscore) gedeeld door 3 (aantal schutters) = Totaalteamscore van 10.

Team SV de Kroon heeft dus in de 1e schietweek een totaalteamscore van 10 gehaald.
Stel dat team K.W.W. in de 1e schietweek een totaalteamscore heeft behaald van 12,8.
Dan is de 1e schietweek gewonnen door team KWW en krijgt dit team 2 wedstrijdpunten in het wedstrijdschema (de verliezer team SV de Kroon krijgt natuurlijk 0 punten).

In de 2e en de komende schietweken krijgt men steeds nieuwe tegenstanders.


Met de bovenstaande manier van tellen en het bijbehorende wedstrijdschema maakt het niet uit of je een laag of hoog persoonlijk gemiddelde hebt, het gaat erom dat je je eigen persoonlijke gemiddelde verbeterd (dat levert namelijk de meeste punten op).
Als het wedstrijdschema is afgerond worden alle totaalteamscores bij elkaar opgeteld en komt er een prijsuitreiking waar de prijswinnaars zullen worden beloond.

Het kan dus een leuke, spannende uitdagende, onderlinge competitie worden.


Iedereen kan hier vrijblijvend aan meedoen.
De competitie duurt maar 2 maanden (5 wedstrijden en de prijsuitreiking) en is natuurlijk afhankelijk van het deelnemersveld.

Er kan in principe ook een week eerder geschoten worden (weliswaar alleen op de maandagavond) als het in de schietweek zelf een keer niet uitkomt.
Maar komt men om wat voor reden dan ook niet opdagen in de week ervoor of tijdens de schietweek, krijgt deze schutter 0 punten.

De commissie telt na elke wedstrijd de scores per team en zal de uitslag publiceren per mail, facebook en op de site van SV de Kroon Eibergen (www.svdekrooneibergen.nl)

Mochten er voor die tijd nog vragen zijn, kunt u deze stellen aan Marcel Wolterink.

 

Opgave kan bij:

Marcel Wolterink (0545-477048/ of via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Ik zie uw opgave graag tegemoet en dan misschien tot gauw. 

 

Met vriendelijke groet Marcel Wolterink.